22 srpnja, 2024
Korner 365 » Američka gimnastičarka Simone Biles će šesti put nastupiti na Svjetskom prvenstvu

Američka gimnastičarka Simone Biles će šesti put nastupiti na Svjetskom prvenstvu

1 min read

Facebook

Simone Biles trebala bi ovog mjeseca šesti put nastupiti na Svjetskom prvenstvu nakon što je na kvalifikacijskom natjecanju u SAD-u ostvarila najbolji rezultat u višeboju, priopćio je Američki gimnastički savez.

Biles, četverostruka olimpijska pobjednica i 19 puta osvajačica svjetskog zlata, predvodi peterostruku žensku ekipu na SP-u u Antwerpenu u Belgiji, gdje je osvojila prvu od svojih pet svjetskih titula u višeboju 2013. u dobi od 16 godina.

“Povratak ondje gdje je sve počelo, vidimo se uskoro u Belgiji”, napisala je 26-godišnja Biles na Instagramu.

Biles će tako postati prva žena koja će predstavljati SAD na šest svjetskih prvenstava, nakon što je stekla automatsku kvalifikaciju, nadmašivši višebojski poredak na ovotjednom dvodnevnom izbornom kampu u Texasu.

Pridružit će joj se Shilese Jones, Leanne Wong i Skye Blakely, svi dio tima koji je slavio na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, i 17-godišnja Joscelyn Roberson.

Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu održava se od 30. rujna do 8. listopada.

Biles se vratila natjecanjima u kolovozu nakon što se na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. povukla i onda pauzirala dvije godine.

Na nacionalnom prvenstvu ove godine osvojila je rekordni osmi naslov u višeboju. Ranije ovog mjeseca rekla je da joj je cilj natjecanje na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.