24 srpnja, 2024
Korner 365 » Bivši Vatreni: Rat u Izraelu me podsjeća na rat kada su nas Srbi napali

Bivši Vatreni: Rat u Izraelu me podsjeća na rat kada su nas Srbi napali

1 min read
Bivši nogometaš Vatrenih Giovanni Rosso, koji živi u Izraelu u jednom intervjuu usporedio je događanja u Izraelu s ratom Domovinskim ratom 1991. godine.

Foto: Maccabi Haifa

Bivši nogometaš Vatrenih Giovanni Rosso, koji živi u Izraelu u jednom intervjuu usporedio je događanja u Izraelu s Domovinskim ratom 1991. godine.

Govoreći o trenutnoj situaciji u zemlji u kojoj živi Rosso, nije mogao ne povući paralelu između dva rata kojima je bio svjedok, onom u Hrvatskoj i sadašnjem između Hamasa i Izraela, te je Hamas usporedio sa Srbijom, prenosi N1.

“Zemlja je do prije mjesec dana bila podijeljena između desničara koji su snažno podržavali Netanyahua i drugih demonstranata na ulicama koji su bili protiv njegovog pokušaja da reformira pravosudni sustav, nije bilo mjesta za kompromis. To me podsjeća na naš rat 1991. godine, kada su nas Srbi napali, sve razlike su nestale i jedino je bilo važno obraniti zemlju i dobiti rat. Izrael će sigurno pobijediti u ovom ratu”, rekao je Rosso.

Njegove riječi oštro su osudili iz Srbije, a Rosso za nekoliko dana će morati ići na služenje vojnog roka.

U karijeri je nastupao za Maccabi Haifu, Hapoel Haifu, Maccabi Tel Aviv, Beitar Jerusalem i Hapoel Beer Shevu, a karijeru je počeo u Hrvatskoj nastupajući za splitski Hajduk i NK Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.