21 lipnja, 2024
Korner 365 » Čilić: Nova sezona bit će težak, ali i zanimljiv izazov

Čilić: Nova sezona bit će težak, ali i zanimljiv izazov

2 min read

Foto: Facebook / Marin Čilić

Hrvatski tenisač Marin Čilić gostovao je u emisiji Sport i glazba Hrvatskog radija gdje se osvrnuo na planove na nadolazeću sezonu nakon što je ovu propustio gotovo u cijelosti zbog ozljede koljena.

“Na prvom mjestu je zdravlje. Nadam se kako će koljeno izdržati. Bit će zahtjevna sezona jer situacija s koljenom nije bajna i ne mogu se zavaravati kako će stanje biti savršeno. Nadam se kako ću većinu sezone biti dobro, dok će ostatak biti borba i krpanje. S takvim raspletom bio bih zadovoljan. Tenis je specifičan sport i bit će zanimljivo krenuti u novu sezonu ponovno s pozicije od kud sam kretao sa 16-17 godina”, rekao je Marin i nastavio o tome koliko će biti teško vratiti se:

“Cijenim sve korake koje sam prošao u karijeri, nikada ih nisam preskakao i možda mi je to donijelo dodatnu snagu i motiv za dalje. Kad sam bio u vrhu uvijek je postojao strah od opuštanja ili uzimanja pauze u smislu gdje će me to odvesti. Taj strah me uvijek gurao naprijed, što je i danas slučaj. Nova sezona bit će težak, ali i zanimljiv izazov”, rekao je Čilić u razgovoru za HRT.

Prošle je sezone tek na početku zaigrao u indijskom Puneu pa je kasnije poražen od Cobollija u Umagu.

“Igrač sam koji voli biti u ritmu mečeva. A kako ih nisam imao puno u protekloj sezoni bit će zahtjevno vratiti se i balansirati koljeno.Vidjet ćemo hoće li situacija biti idealna. Važno će biti ugrabiti ili iskoristiti ukazane prilike, naravno, neće ih biti kao ranijih godina i u tom pogledu ću morati biti vrlo discipliniran i motiviran”, rekao je Čilić.

Kako kaže, u novoj sezoni, fokus je na velikim turnira.

“Raspored u novoj sezoni neće biti prenatrpan. Fokus će biti na glavne turnire, teško da ću se vratiti na razinu da mogu doći do broja jedan ili dva na svijetu, ali zadovoljilo bi me da osvojim neke velike turnire. Vidjet ćemo koliko će tijelo dopustiti”, kazao je Čilić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.