19 lipnja, 2024
Korner 365 » Dvostruka olimpijska pobjednica donijela odluku o razlazu s trenerom

Dvostruka olimpijska pobjednica donijela odluku o razlazu s trenerom

1 min read

Foto: Facebook - Screenshot

Olimpijska pobjednica na 100 i 200 metara, jamajčanska sprinterica Elaine Thompson-Herah (31) razišla se s trenerom Shanikieom Osbourneom samo osam mjeseci prije Olimpijskih igara u Parizu, a kao razlog je navela “prevelike financijske zahtjeve”.

“Financijski prijedlog koji smo dobili od Osbournea bio je neprihvatljiv, previsok zahtjev oko kojeg nije bilo mogućnosti pregovora. Zato ćemo potražiti usluge drugog trenera. Thompson-Herah će imati mogućnost da se potpuno posveti pripremama za obranu naslova olimpijske pobjednice”, objavio je njezin stožer.

Osim zlata na 100 i 200 metara, Thompson-Herah je prije dvije godine u Tokiju bila i članica zlatne jamajčanske štafete na 4×100 metara, a usto ima i zlata na 100 i 200 metara iz Rio de Janeira 2016.

U Tokiju je do zlata na 200 metara stigla s vremenom 21.53 sekunde, što je treći najbolji rezultat svih vremena u toj disciplini, dok je 2021. ostvarila i osobni rekord na 100 metara od 10.54 sekundi što je drugi najbolji rezultat svih vremena na toj dionici.

Na ovogodišnjem SP-u u Budimpešti Thompson-Herah nije nastupila jer se nije kvalificirala među prve tri na nacionalnom prvenstvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.