23 travnja, 2024
Korner 365 » HNS: Čvrsto stojimo uz UEFA-u i europsku nogometnu piramidu

HNS: Čvrsto stojimo uz UEFA-u i europsku nogometnu piramidu

1 min read

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez primio je na znanje presudu koju je donio Europski sud pravde u slučaju tzv. Superlige, navodi se u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

HNS u potpunosti stoji uz Uefu te druge nogometne dionike koji su izrazili maksimalnu podršku postojećem europskom sportskom modelu, nogometnoj piramidi koja osigurava otvorenost, solidarnost te sudjelovanje u natjecanjima prema kriteriju sportske uspješnosti. Upravo te vrijednosti naglašava i presuda Europskog suda pravde, kao što je podržala Uefinu istovremenu ulogu organizatora natjecanja i autorizacijskog tijela. Također, presuda nije dala zeleno svjetlo projektu poput tzv. Superlige već je ukazala na nedostatke Uefinog autorizacijskog procesa, što je Uefa u međuvremenu ispravila izmjenama 2022. godine, priopćio je HNS.

Reakcija nogometne obitelji je kristalno jasna – uz predsjednika Uefe, Aleksandera Čeferina, odmah su stali predsjednici ECA-e, udruženja europskih liga, udruge europskih navijača (FSE) i udruge igrača (FIFPro Europe), što pokazuje da svi nogometni dionici – klubovi, lige, navijači i igrači – u potpunosti podržavaju postojeći model koji osigurava daljnji razvoj nogometa u cijeloj Europi, navodi se u priopćenju.

Hrvatski nogometni savez pridružuje se tom čvrstom stavu europske nogometne obitelji te smo duboko uvjereni da bilo koja ideja koja za cilj ima organizirati zatvoreno natjecanje ili natjecanje u kojem se ne sudjeluje zbog sportskog rezultata već na temelju imena ili bogatstva, neće nikada biti prihvaćena u okviru europskog modela sporta, stoji u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.