21 lipnja, 2024
Korner 365 » Hrvoje Ćustić danas bi proslavio 40. rođendan

Hrvoje Ćustić danas bi proslavio 40. rođendan

1 min read

Hrvoje Ćustić danas bi slavio 40. rođendan.

Bio je talentirani nogometaš, igrao je na poziciji lijevog bočnog, ali u vremenu kada je Zadar vodio Stanko Mršić, igrao je u napadu zajedno sa Želimirom Terkešom. Prošao je i sve selekcije hrvatske mlade reprezentacije.

Osim za Zadar, dvije godine je igrao i za NK Zagreb, a mjesec dana je proveo u Međimurju, da bi se nakon kratke avanture vratio u rodni Zadar.

Na prvenstvenoj utakmici protiv Cibalije, 29. ožujka 2008., Hrvoje je u dvoboju s mladim Tomislavom Jurićem, zaradio udarcem u betonski zid nagnječenje mozga i frakturu lubanje. Hitno je operiran iste večeri u zadarskoj bolnici. Stanje se pogoršalo 2. travnja navečer, praćeno povišenom temperaturom, te je nastupila moždana smrt. Klinička smrt službeno je proglašena 3. travnja u 11:51.

Tog nesretnog dana bez najboljeg prijatelja iz djetinjstva ostao je Danijel Subašić. Upravo je on ispucao loptu za koju se Hrvoje borio u toj nesretnoj 2. minuti, a Suba se svog brata, kako ga zove, sjeti na svakoj utakmici, noseći majicu s njegovim likom ispod dresa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.