21 lipnja, 2024
Korner 365 » Karabatić: Igrati protiv Hrvatske ili Srbije uvijek je posebna utakmica

Karabatić: Igrati protiv Hrvatske ili Srbije uvijek je posebna utakmica

1 min read

Foto: Equipes de France de Handball / Facebook

Francuska rukometna javnost s nestrpljenjem čeka večerašnji ogled s Hrvatskom u prvom susretu drugoga kruga Europskog prvenstva, prenosi HRT. 

Naime, njihova reprezentacija svladala je domaćina Njemačku u posljednjem susretu prvoga kruga, čime su prenijeli dva boda, no brine ih loše izdanje protiv nejake Švicarske koja im je uzela bod. 

– Kada pogledate ostale rezultate u prvome krugu, nismo jedini koji smo kiksali. Znali smo da možemo i moramo bolje. Puno smo uložili u tešku utakmicu s Njemačkom, istaknuo je kapetan Luka Karabatić. 

Sustav natjecanja je složen, poručio je izbornik Guillaume Gille. 

– Pomalo je sve čudno, sa svim tim rezultatima, no naš je cilj bio ući u drugi krug s maksimalna dva boda. U Köln dolazimo s dva boda, ali i s više samopouzdanja nego što smo imali nakon Švicarske. 

Francuzi navode da je Hrvatska najteži suparnik u drugom krugu, a kakav je odnos snaga vidjet će se danas od 18 sati u Lanxess Areni u Kölnu.


Za Nikolu Karabatića, koji je proglašen igračem utakmice protiv Njemačke, susret s Hrvatskom uvijek je poseban.

– Igrati protiv Srbije ili Hrvatske uvijek je posebna utakmica. Tako sam presretan što ću igrati jer za nekoliko mjeseci više neću imati to zadovoljstvo.

– Kada prenesete dva boda možda ćete doći u iskušenje da radite kalkulacije, ali ja nisam ljubitelj toga. Ova nam dva boda daju dodatnu priliku, to je kao džoker, zaključuje. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.