23 srpnja, 2024
Korner 365 » Karoglan uputio podršku treneru Varaždina: Dao mu bog zdravlja i nadam se da će sve biti dobro

Karoglan uputio podršku treneru Varaždina: Dao mu bog zdravlja i nadam se da će sve biti dobro

2 min read
Mislav Karoglan potvrđen je kao novi trener Hajduka, a nakon što je Ivanu Leki otkazana suradnja zbog loših rezultata.

Foto: HNK Hajduk Split

Trener Hajduka Mislav Karoglan najavio je nedjeljni dvoboj s Varaždinom na Poljudu u sklopu 15. kola SuperSport HNL-a.

Prvo je uputio riječi podrške kolegi Mariju Kovačeviću, treneru Varaždinaca za kojeg je jučer objavljeno da ima karcinom.

– Želim mu puno zdravlja i hrabrosti, puno sreće. Dao mu bog zdravlja i nadam se da će sve biti dobro. Kovačević izvanredno radi u Varaždinu. Formirao je momčad o čijoj kvaliteti dovoljno govori što je uzela bod na Rujevici, rekao je.

Što kaže na tvrdnju da Hajduk može izgubiti naslov, a ne Dinamo i Rijeka osvojiti ga?

– Igrali smo tek 14 kola, zanemariv je to uzorak. Tek malo više od trećine. Ni blizu nismo kraja, sve je u bod, a Dinamo ima dvije utakmice manje. Fokus je na nama da budemo bolji. Nemamo razloga da letimo, imao puno posla. Idemo utakmicu po utakmicu, jer svaka je teška u ovoj ligi. Prije nekoliko kola smo bili pokojni, a sada smo favoriti. Niti samo sada favoriti, niti smo onda bili pokojni. Zadnji sam na svijetu koji će poletjeti, rekao je i nastavio:

– Čeka nas Varaždin, ekipa koja ima dvostruko manje poraza od Hajduka. Moram ih pohvaliti, neke stvari rade bolje od drugih. Trener radi izvanredno, igraju se nogometa. Imaju izvanrednu veznu liniju, vratar odličan. Lijepo ih je gledati, rasterećeni su. Uvijek je glavobolja kako ih stisnuti. Kada pripremam utakmicu, uzmem u obzir puno opcija, a onda jednu prezentiram igračima. Rijetko ih tko uspije stisnuti.

Može li se odličnih osječkih 45 produžiti na 60 ili više minuta?

– Analizirali smo, gledali, ali duža je tu tema u pitanju. Bavit ćemo se s time, ali primarno moramo biti bolji s loptom, s obzirom da u nekim situacijama koristiš loptu kao defenzivni alat. To je jedan od ključeva, jer ako možeš stiskati 45 minuta, možeš i 70 minuta, odgovorio je.

Što je Hajduk dobro radio u tom sjajnom prvom poluvremenu s Osijekom?

– Pritisli smo visoko, bili blizu lopte, odlično surađivali. Pokušavamo sakriti mane, istaknuti ono dobro.

Smatra li da njegovim igračima nedostaje svježine?

– Ne vjerujem, imali smo to i prije. Ne mogu reći da znam savršen odgovor na to pitanje. Ja u svoje dvije godine nisam zadovoljan tranzicijom. Imamo gore Marka, moramo biti bolji u tom tranziciji.

Potegnuo je Karoglan i paralelu nogometa s tenisom i Novakom Đokovićem.

– Uvijek je priča kako Đokovića mnogi zamalo dobiju, kako zna držati “break”, odnosno kada mu uzmu “break” onda ga on odmah vrati nazad. Veliki klub zna napraviti isto to. Ovu bi utakmicu bilo idealno dobiti i završiti ciklus u dobrom tonu. Imam ludu vjeru u momke, kaže trener Hajduka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.