20 lipnja, 2024
Korner 365 » Kazne za Everton i Nottingham Forest

Kazne za Everton i Nottingham Forest

1 min read

Everton i Nottingham Forest mogu očekivati oduzimanje bodova nakon optužnica Premier Lige radi rušenja financijskih pravila.
Klubovi imaju određen minus u koji smiju ući u periodu od 3 godine,a to je 105mil funti,tj 35mil funti godišnje. Ovi klubovi su prekoračili taj minus i prijeti im kazna.

Everton koji je već ranije u studenom kažnjen s oduzimanjem 10 bodova zbog prekoračenja od 19.5mil funti iz sezone 2021/22 može biti kažnjen i drugi put u istoj sezoni.
Everton u obrani ističe da su troškovi za izgradnju novog stadiona ,Bramley-Moore Dock, glavni krivac za minus u kasi ,te se nadaju izbjeći kaznu po drugi put u kratkom periodu.
Obrana Nottingham Foresta će se bazirati na tom da su odlučili sačekati do kraja da izvuku najveći mogući profit pri prodaj Brennana Johnsona u Tottenham za 47.5mil funti. Kako navode,primali su ponude za njega prije,kada prodajom ne bi prekoračili minus u toj godini,no čekajući je isteklo dozvoljeno vrijeme za izbjeći kaznu. Iz kluba još poručuju da će surađivati s ligom i svim protokolima u vezi kazne.

Klubovi imaju 14 dana za odgovor na ove optužnice prije nego se odluči o kazni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.