21 lipnja, 2024
Korner 365 » Louis van Gaal vraća se u Ajax u novoj ulozi, evo što će raditi

Louis van Gaal vraća se u Ajax u novoj ulozi, evo što će raditi

1 min read
Van Gaal savjetnik u Ajaxu

Foto: Facebook

Bivši nizozemski izbornik Louis van Gaal vratit će se u Ajax u ulozi savjetnika, objavio je u utorak klub iz Amsterdama, koji proživljava svoju najgoru sezonu u desetljećima.

Van Gaal (72), koji je prošle godine objavio da boluje od raka prostate, savjetovat će Ajax o nogometnim pitanjima.

S Ajaxom je osvojio UEFA Ligu prvaka 1995.

“Želio bih pomoći Ajaxu. Moj se život uglavnom odvija u Portugalu i to se dobro kombinira s ovom ulogom vanjskog savjetnika”, rekao je Van Gaal.

Nekoć velikan europskog nogometa, Ajax Amsterdam sada je utonuo u jednu od najozbiljnijih kriza u svojoj 123-godišnjoj povijesti, s petnaestim mjestom u ligi, smijenjenim trenerima i bijesnim navijačima.

“Louis van Gaal poznat je kao jedan od najuspješnijih klupskih menadžera svih vremena, s više od dvadeset nacionalnih i međunarodnih nagrada”, priopćio je klub.

Treba se vratiti u financijsku godinu 1964./1965., kada se ikona Johan Cruyff tek pridružio mladoj momčadi Ajaxa, kako bismo pronašli lošiji početak sezone za klub.

Feyenoord Rotterdam je prošli tjedan pobijedio Ajax 4-0 u “Klassiekeru” koji je morao biti završen iza zatvorenih vrata nakon bacanja vatrometa i dimnih bombi od strane navijača Ajacida.

Dok je Ajax prošle nedjelje smijenio svog nogometnog direktora Svena Mislintata, klub je u srijedu najavio odlazak predsjednika svog nadzornog odbora Piera Eringe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.