21 lipnja, 2024
Korner 365 » Mateša: Split neće biti domaćin Europskih igara

Mateša: Split neće biti domaćin Europskih igara

2 min read

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša u razgovoru za HRT ekskluzivno je otkrio da je priča oko dobivanja domaćinstva Europskih igara u Splitu praktično okončana te da “grad pod Marjanom” neće biti domaćin toga natjecanja.

Ostalo je manje od godinu dana od najavljenog početka Olimpijskih igara u Parizu, no politička situacija u svijetu postavlja upitnike.

“Nažalost, vidimo da se intenzitet ratnih događanja intenzivira i jača, to je upravo suprotno od olimpijske ideje, bojim se da može odraziti na same Olimpijske igre u Parizu, a već se odražava i isključenjem sportaša i sportašica koje dolaze iz zemalja koje su sudjelovale u agresiji na Ukrajinu. Ovo što se događa na Bliskom istoku je ugroza sigurnosti svugdje u svijetu”, istaknuo je Mateša na početku.

Dodaje da će činiti sve da naše sportašice i sportaši budu sigurni.

Ističe da svi programi koji su predviđeni u projektu “Pariz 2024.” se odvijaju normalno.

Hrvatska je imala manje sportaša na posljednjim Olimpijskim igrama nego ranije, ali “berba” medalja je dobra.

“Kvaliteta je bila na odgovarajućem nivou, no nažalost imamo refleksiju problema po pitanju demografije, mi to već vidimo za Olimpijske igre u Los Angelesu, izbor sportaša je sve uži i uži. Jedini odgovor je da se što više njih iz postojećeg bazena privuče sportu i da im se da mogućnost bavljenja sportom. To za djecu i roditelje mora biti potpuno besplatno”, ističe predsjednik HOO-a.

Što se tiče Pariza, kaže da ako bude na razini rezultata u Tokiju, da će s time biti zadovoljni.

Osvrnuo se i na Europske igre koje su se trebale održati u Splitu, no od toga, po svemu sudeći neće biti ništa.

“Nažalost to je za nas jedno bolno pitanje. Učinili smo sve da to Split to dobije i Split je to dobio, ali je izgubio. Nismo na vrijeme dobili odgovore od institucija, bez toga kandidatura ne može biti potvrđena. Mislim da je to gotova stvar, puno je vremena prošlo, ima i drugih zainteresiranih i onih koji su javno najavili svoju kandidaturu. To je velika šteta, propustili smo jednu sjajnu priliku za Split i Hrvatsku”, zaključuje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.