20 lipnja, 2024
Korner 365 » Milošević: Sigurno je da ću dati sve od sebe i to je ključ svega, a od igrača tražim da budu pozitivni

Milošević: Sigurno je da ću dati sve od sebe i to je ključ svega, a od igrača tražim da budu pozitivni

4 min read
Savo Milošević najavio susrete s Lihtenštajnom i Portugalom

Foto: NFSBIH

Novi izbornik BiH Savo Milošević istaknuo je da je zadovoljan atmosferom, te da od momaka traži da budu pozitivni i sretni.

Naveo je da vjeruje da može prenijeti svoj autoritet na igrače i da će sigurno dati svoj maksimum, piše N1.

“Ja sam prezadovoljan. Mislim da je bolja situacija od one što sam očekivao s obzirom na rezultate. Oni diktiraju raspoloženje u svakoj momčadi, ali momci su profesionalci i posvećeni su. Vidjeti ćemo kako će biti na utakmicama, jer je ona najbitnija. Ipak, zadovoljan sam atmosferom. Želim tu mnogo smijeha, želim ozbiljnost prije svega, ali da bi momci mogli dati 100% moraju biti zadovoljni i sretni. Tražimo od njih da budu pozitivni i sretni, a u takvoj situaciji možemo biti pravi” – rekao je Milošević i pričao je o tome može li svoj autoritet prenijeti na momčad:

“Ja vjerujem da mogu. Na kraju krajeva, opterećujem se i razmišljam o stvarima koje su do mene. U ovom slučaju trudit ću se da sve prenesem na momčad. Sve što nije do mene, mogu reći svoje mišljenje. Koliko ću ostati, ne znam. Sigurno je da ću dati sve od sebe i to je ključ svega. Svaki sat, svaka minuta, ali je bitna i atmosfera u kojoj se radi. Kada što spremniji dočekamo utakmice i odigramo ih što više, što je u našim rukama mi ćemo dati sve od sebe”.

Zatim je pričao o pritisku javnosti, te podršci koju dobiva.

“Rekao sam to već, ovdje je manje onih koji su protiv mene. U Partizanu sam imao veći otpor. Jedini odgovor je igra, jedino tako kupite igrače. Ako bude ok, bit će promjena. Ako ne bude ok i ovi koji su za mene bit će protiv. Ima jedna rečenica za koju mislim da u njoj mogu sublimirati sve što bih volio i što mislim da je bitno. Oni su mnogo bitni za bilo koju momčad na svijetu, ali navijači su skupina koja treba nositi, a ne da voditi momčad. To je nekad razlika koja se kod nas izbriše ili nestane, a jako je velika. Ako navijači hoće voditi, mi svi imamo milijune izbornika, a to naprosto nije dobro za momčad. Navijači trebaju nositi momčad na terenu, a vodstvo treba prepustiti drugima, a posebno igračima na terenu” – kazao je Milošević.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Lihtenštajna, ali i probleme sa ozljedama.

“Već smo pričali o formaciji i sustavu. Pretjerano se priča o sustavu. Njegova važnost nije tolika, s brojkama – on zapravo postoji u prvoj minuti, a nakon toga se prelazi u podsustave. Mnogo robujemo terminima koji ne znače mnogo. Više volim termin ‘model igre’, a on se pravi prema igračima koje imamo. Ono što je moja trenerska bit, ja nemam filozofiju. Bit nogometa općenito u BiH je ubrzanje. Sva moguća ubrzanja. Brzina donošenja odluka, dodavanja, reakcije…sve su to brzine koje su bitne za moderni nogomet” – naveo je Savo i dodao:

“Ono što ćemo se truditi i kroz treninge je da ubrzamo dodavanje. Ako ništa drugo možete ubrzati igru na više načina ili kroz bržu cirkulaciju ili imate igrače koji imaju kvalitetu da brzo odigravaju. To je neka bit, sve drugo su taktičke varijante. Hoću li ću ja naći bolja rješenja od Mehe ili Faruka. To je relativno, ali ovo je bit modernog nogometa bez koje ne možemo ući boriti se s osrednjim, a ne boljim reprezentacijama”.

Na kraju je pričao o Ivici Osimu.

“Prvo mi je jako žao, bio bih mnogo sretniji da je Švabo tu. Meni bi bilo mnogo lakše, jer on stvari razumije bolje od svih. On je imao viziju, ali i karakter da ostane na putu bez prepreka. On je imao one koji se nisu slagali, jer jedan čovjek ne može pobijediti sve, ali je ustrajao. On je razmišljao 15-20 godina prije drugih i ono što je on prepoznavao u igri ljudi su počeli koristiti za 20 godina. Žao mi je što nije tu, meni je bio prvi trener i uveo me u prvu momčad Partizana. Znate koliko to znači za jednog klinca, jer nije lako ući u prvu momčad pogotovo u tim godinama. Važnost Švabe u mom životu je mnogo veća i mislim da je on s nama tu uvijek” – istaknuo je Milošević.

Savo Milošević će debitirati na klupi Bosne i Hercegovine 13. listopada protiv Lihtenštajna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.