23 srpnja, 2024
Korner 365 » Nadal najavio mogući odlazak u mirovinu i komentirao opsesiju Grand Slamovima: ‘Novak to doživljava intenzivnije’

Nadal najavio mogući odlazak u mirovinu i komentirao opsesiju Grand Slamovima: ‘Novak to doživljava intenzivnije’

2 min read

Facebook

Španjolski tenisač Rafael Nadal (37) potvrdio je u ponedjeljak da će 2024. “možda” biti godina u kojoj će otići u mirovinu, nakon što je ove godine izbivao s teniskih terena osam mjeseci zbog dvije operacije kuka.

“Rekao sam da je moguće da će 2024. biti moja posljednja godina, tvrdim, ali ne mogu to potvrditi 100 posto jer ne znam, rekao je Rafael Nadal u intervjuu za kanal Movistar+, dodavši da se “veseli ponovnom igranju i natjecanju”.

“Ali ideja nije vratiti se i osvojiti Roland Garros ili Australian Open. Ljudi ne bi trebali biti iznenađeni, sve je to veoma daleko, svjestan sam teškoća s kojima se susrećem, nastavio je osvajač 22 Grand Slam naslova, spominjući kako treba uzeti u obzir i njegovu dob i njegove fizičke probleme”.

U svibnju se Nadal povukao s Roland Garrosa, turnira koji je osvojio četrnaest puta, zbog ozljede lijevog kuka zadobivene na Australian Openu u siječnju.

Tada je već najavio da će mu sljedeća godina biti vjerojatno posljednja u karijeri.

U ponedjeljak je također otkrio da je prije nekoliko mjeseci bio podvrgnut operaciji psoasa i kuka.

“Bih li volio biti tenisač s najvećim brojem Grand Slamova? Bez sumnje. Ali to me ne frustrira”, rekao je osvrćući se nadmetanje s Novakom Đokovićem koji je do sada osvojio 24 Grand Slama.

Nadal je istaknuo da mu to nije opsesija.

“Mislim da Novak ovo doživljava intenzivnije nego ja”, nastavio je.

Na kraju se osvrnuo i na mladog španjolskog tenisača Carlosa Alcaraza, kojeg mnogi predstavljaju kao njegova nasljednika.

Nadal je ocijenio da on ima potencijala za sve.

“Ali ako bih mu morao nešto reći, bilo bi to da se nastavi poboljšavati”, zaključio je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.