23 svibnja, 2024
Korner 365 » Nastavljaju se drame u Melbourneu: Medvedev nakon preokreta u trećem kolu

Nastavljaju se drame u Melbourneu: Medvedev nakon preokreta u trećem kolu

2 min read

Nakon još jednog u nizu maratonskih mečeva petog dana turnira u Melbourneu,nije se dogodila nova senzacija.


Daniil Medvedev je nakon velike borbe i preokreta od 0-2 na 3-2 izbacio finskog tenisača Emila Ruusuvuorija 2-6 6-7(1) 6-4 7-6(1) 6-0.


Favorizirani Medo je loše ušao u meč i lagano izgubio prvi set 6-2. U drugom je Medo poveo ,imao 5-3 i tri set lopte no Finac se vratio te slavio set u tiebreaku sa 7-1 nakon 81 minute maratona. Činilo se da je Medo na konopcima,pogotovo radi preokreta u drugom setu i poznavajući njegove tanke živce iz prošlosti. Ipak uspio se stabilizirati, dobio treći set sa 6-4 bez većih problema. U četvrtom setu Medo je napravio rani break no Ruusuvuori ga neutralizira,vraća na 5-4 i 40-40 te dolazi na mala 2 poena od pobjede karijere. No tada Medvedev ubacuje u brzinu više,dovodi četvrti set u tiebreak koji ekspresno uzima 7-1. Nakon 4 sata igre ulazi se u odlučujući 5.set meča. Medvedev koji je u naletu nakon osvojena dva seta za redom odmah radi dvostruki break te privodi ovaj preokret kraju ne dozvoljavajući Ruusuvuoriju šanse da se vrati. Pobjeđuje set 6-0 te prolazi u treće kolo gdje ga dočekuje 30.tenisač svijeta iz Kanade, Felix Auger-Aliassime.


Ovaj meč je završen nešto prije 04:00 h ujutro po lokalnom vremenu, nakon 4 sata i 21 minute igre ove dvojice tenisača.

Prošlih godina su tenisači izražavali nezadovoljstvo zbog rasporeda koji ih “prisiljava” igrati do ranih jutarnjih sati. Stoga su organizatori odlučili stati na kraj tome. Razdužili su prvo kolo na 3 umjesto 2 dana koja su se do ove godine igrala no čini se da nisu uspjeli riješiti probleme.
Primjerice Medo i Emil su u odlučujući peti set ušli oko 03:00 h po lokalnom vremenu u Melbourneu što normalno iscrpi tenisače više nego bi trebalo.
Hoće li u daljnjem dijelu turnira organizatori ponavljati iste greške,ostaje nam da vidimo.

Daniil Medvedev vs Emil Ruusuvuori 3-6 6-7 (1) 6-4 7-6 (1) 6-0.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.