21 lipnja, 2024
Korner 365 » Pandža za Korner365: “Zadovoljstvo mi je vratiti se u Široki nakon sedam godina”

Pandža za Korner365: “Zadovoljstvo mi je vratiti se u Široki nakon sedam godina”

3 min read

Foto: Antonio Slišković

Legendarni obrambeni igrač Boris Pandža postao je dio stručnog stožera NK Široki Brijeg. Nekadašnji reprezentativac BiH nakon igračke karijere odlučio je krenuti u trenerske vode, a za Korner365 komentirao je povratak na Pecaru u novoj ulozi.

Pandža je izrazio zadovoljstvo povratkom u Široki Brijeg nakon sedam godina.

“Zadovoljstvo mi je vratiti se u Široki nakon sedam godina i ovo shvaćam kao veliku obavezu zbog situacije u kojoj se klub nalazi i zbog mjesta na ljestvici. Široki je bio u negativnom nizu rezultata i došlo je do smjene trenera. Međutim, naša je obaveza da probudimo momčad, da se pokažemo u što boljem svjetlu i da se izdignemo iz trenutne situacije. Mislim da je to moguće u drugom dijelu sezone i optimistično gledam prema naprijed. Smatram da je u nogometu jako važno biti optimist, jer se u suprotnom ne može ni doći do nekog željenog cilja. Vjerujem da Široki može i mora bolje, a cilj stožera je stabilizacija kluba i ulazak u mirnije vode”, naglasio je Pandža u razgovoru za Korner365.

Bivši igrač kluba s Pecare prisjetio se razdoblja karijere koje je proveo u dresu Širokog.

“Kao igrač sam doživio lijepe trenutke u Širokom, bio sam prvak BiH i osvajač Kupa BiH, tako da realno nešto više od toga ne možete očekivati. Normalno da sada u ulozi trenera, odnosno pomoćnog trenera želiš prenijeti svoje iskustvo igračima i dati najbolje od sebe. Stručni stožer i mi pojedinci koji smo ovdje novi sada upoznajemo momčad, ove mlade momke i zadovoljstvo mi je vidjeti mlade igrače koji zaista imaju potencijala. Kada se malo bolje upoznamo i kliknemo vjerujem da će sve biti dobro. Ja ću pokušati igračima prenijeti svoje iskustvo s treninga i utakmica i sve ono što im može biti od pomoći tijekom njihove karijere. Mi smo ovdje zbog igrača i želimo im biti od pomoći. Prihvatio sam ovu moju novu ulogu s velikim zadovoljstvom i smatram da mogu puno toga za prenijeti mladim igračima”, rekao je pomoćni trener Širokog.

Široki Brijeg je pred kraj prvog dijela sezone imao rekordan niz bez pobjede zbog čega je smijenjen trener Marijan Budimir i klub je sada udaljen samo tri boda od zone ispadanja.

“Očekujem da će se momčad izdići iz rezultatske krize i krenuti bolje u nastavku sezone. Ova momčad sigurno ima kvalitetu i bila je u jednom dijelu prvenstva vodeća, pa je nakon toga zapala u rezultatsku krizu koja ne proizlazi samo iz nekih igračkih stvari već i nekih segmenata koji su u pozadini. Mi se upoznajemo sa svim detaljima u momčadi i pomoći igračima na sve načine. Raspored je izuzetno težak, ali trenutno se ne osvrćemo na protivnike, već razmišljamo o sebi i svojoj izvedbi. Želimo se podići i popraviti igru, pa će tada i rezultati krenuti na bolje i bodovni učinak će se popraviti”, zaključio je Pandža.

Pandža je posljednji igrački angažman imao u NK Međugorje, koji se natječe u Drugoj ligi Federacije BiH – Jug. Svoju seniorsku karijeru započeo je u Širokom Brijegu s kojim je bio prvak BiH u sezoni 2005./06., a nakon nekoliko godina igranja u inozemstvu, vratio se na Pecaru 2014. godine i zadržao se do 2017. godine kada je Široki osvojio trofej pobjednika Kupa BiH.

Igrao je za Hajduk, KV Mechelen, Gornik Zabrze, Čelik i Šibenik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.