23 srpnja, 2024
Korner 365 » Perković osvojila treće mjesto na finalu 14. sezone Dijamantne lige, Mihaljević šesti

Perković osvojila treće mjesto na finalu 14. sezone Dijamantne lige, Mihaljević šesti

2 min read

Foto: Facebook

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je treće mjesto u američkom Eugeneu na finalu 14. sezone Dijamantne lige, najelitnije serije atletskih mitinga.

Nakon 13 gradova na tri kontinenta, završnica je održana u američkom Eugeneu koji je na stadionu Hayward Field lani ugostio i Svjetsko prvenstvo.

Sandra je u Eugene došla s s najvećim brojem kvalifikacijskih bodova, ali to u finalu nije značilo ništa. Svi su se bodovi brisali i pobjednica Dijamantne lige postala je bacačica koja je bila najbolja u nedjelju.

U finalima tehničkih disciplina bilo je mjesta samo za šestero najboljih kroz cijelu sezonu. Svjetska prvakinja Amerikanka Laulaugu Tausagu se po bodovima nije plasirala u finale, ali je dobila pozivnicu.

Perković je u SAD doputovala nakon što je prošlog vikenda slavila na Hanžekovićevom memorijalu sa svojim najboljim rezultatom sezone 67.71 m. U Eugeneu je bacila 66.85 što je bilo dovoljno za treće mjesto. Sandra je tu dužinu bacila u prvoj seriji, a nakon toga je dva puta imala 66.20 uz tri neuspjela pokušaja.

Pobijedila je olimpijska pobjednica Valarie Allman sa 68.66m, dok je druga bila svjetaka prvakinja Tausagu sa 68.36 m.

Perković je sedam puta osvojila Dijamantnu ligu pri čemu je rekorderka u ženskoj kategoriji, no zadnji put 2017. godine.

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević zauzeo je šesto mjesto, od šest natjecatelja, na završnici Dijamantne lige.

Najbolji hitac imao je u drugoj seriji, kad je kuglu bacio na 20.98 metara, tako da mu ostaje najbolji rezultat sezone od 21.63 metara.

U prvoj seriji imao je rezultat od 20.72 metara, a u trećoj 20.88m. U četvrtoj, petoj i šestoj seriji nije imao ispravan hitac.

Pobijedio je Amerikanac Joe Kovacs s rezultatom 22.93m ispred sunarodnjaka Ryan Crousera koji je kuglu bacio samo dva centimetra manje.

Na trećem mjestu bio je Novozelanđanin Tom Walsh s 22.69 metara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.