22 srpnja, 2024
Korner 365 » Pokrenuta nova policijska istraga oko rasne diskriminacije u Premier ligi

Pokrenuta nova policijska istraga oko rasne diskriminacije u Premier ligi

1 min read

Foto: Facebook / Luton Town Football Club

Britanska policija objavila je kako je u tijeku istraga oko potencijalne nove rasne diskriminacije u engleskoj Premier ligi, a postoji sumnja da se dogodila na utakmici Sheffield Uniteda i Lutona.

Riječ je o utakmici 19. kola koji je odigran u utorak, a Luton je u gostima pobijedio 3-2. U središtu zbivanja je gostujući 28-godišnji nogometaš Carlton Morris koji je u drugom poluvremenu ušao u igru te je navodno pretrpio vrijeđanje na rasnoj osnovi domaćih navijača.

Policija je već ispitala nogometaša Lutona, dok je domaći klub Sheffield United naveo kako pomaže policiji u istrazi. Nakon utakmice Morris je unatoč pobjedi svoje momčadi bio vidljivo ljut, a kako pišu tamošnji mediji uvrede od domaćih navijača prijavio je glavnom sucu utakmice Samuelu Allisonu, prvom tamnoputom djelitelju pravde u engleskoj Premier ligi nakon točno petnaest godina.

U tom susretu Sheffield United je vodio 2-1 do 77. minute, ali su domaći igrači u završnici postigli dva autogola za preokret i slavlje gostiju. Na oba domaća autogola je utjecao upravo Morris.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.