22 srpnja, 2024
Korner 365 » Rumunjska tenisačica u problemima: ‘Ovo bi mogao biti biti kraj moje karijere’

Rumunjska tenisačica u problemima: ‘Ovo bi mogao biti biti kraj moje karijere’

2 min read

Foto: Facebook / Simona Halep

Rumunjska tenisačica Simona Halep nije sigurna hoće li ponovno igrati ako Sud za sportsku arbitražu (CAS) ne uvaži njezinu žalbu na četverogodišnju suspenziju zbog dopinga.

U rujnu je Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) suspendirala 32-godišnju bivšu pobjednicu Wimbledona i Roland Garrosa na četiri godine zbog dva odvojena kršenja antidopinških pravilama, prenosi Otvoreno.hr.

Halep, koja je bila privremeno suspendirana od listopada 2022. nakon što je bila pozitivna na zabranjeni roksadustat na US Openu prošle godine, rekla je da će se žaliti najvišem sportskom sudu na odluku ITIA-e.

U utorak je CAS rekao da će se saslušanje održati od 7. do 9. veljače.

Na pitanje može li neuspjela žalba značiti kraj njezine igračke karijere, Halep je za Euronews rekla: “Da, jer će četiri godine biti puno, barem za moje godine.”

“Vjerojatno će to biti kraj moje karijere, da. A za nešto što nisam napravila i za što nisam kriva, to je još katastrofalnije”, dodala je.

Halep je rekla kako se nada da će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine ako njezina žalba bude uspješna.

“Znam da nema velikih izgleda za ovo, ali sanjam o tome jer je Pariz moj grad iz snova”, rekla je rumunjska tenisačica.

“Ovdje sam osvojila Roland Garros kad sam bila juniorka, tako da je sve počelo vrlo rano, i bit će nevjerojatno vratiti se na teren, bez obzira na sve. Ali samo želim biti na terenu jer tamo pripadam i želim to ponoviti”, rekla je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.