16 travnja, 2024
Korner 365 » Španjolska: Policija uhitila 34 navijača Seville i Osasune

Španjolska: Policija uhitila 34 navijača Seville i Osasune

1 min read

Spanische Polizei // Auto der Polizei fährt durch Madrid, Spanien am 27.03.2015 *** Spanish Police Car the Police drives through Madrid, Spain on 27 03 2015 Copyright: xdtsxNachrichtenagenturx dts_9333

Španjolska policija uhitila je 34 “radikalna i nasilna navijača” nogometnih klubova Osasune i Seville, osumnjičena za sudjelovanje u tučnjavi krajem rujna, kada se igrala prvenstvena utakmica tih dviju momčadi, prenosi HRT.

Policija je priopćila u utorak da je u operaciji privela 23 osobe u gradu Sevilli, 9 u Pamploni, a dvije u Malagi. 

Osasuna i Sevilla su 23. rujna igrale utakmicu šestog kola španjolskog prvenstva u gradu Pamploni. Uoči utakmice oko 10 sati ujutro sukobili su se pripadnici domaće navijačke skupine Indar Gorri i gostujuće grupe Biris Norte. Ultrasi su tijekom obračuna koristili teške predmete, a situaciju je smirila policija svojom intervencijom.

Kasnije je prekontrolirala vozila kojima su doputovali navijači Seville, pa u njima pronašla improvizirane eksplozivne naprave i petarde većih dimenzija, zbog čega je uhitila dvije osobe.

Policija je nakon tih incidenata otvorila istragu koja je rezultirala uhićenjem 35 osobe u tri grada.

Devetorica ultrasa Seville privedena su na aerodromima u Sevilli i Malagi od kuda su namjeravali otići u Francusku na utakmicu Lige prvaka s Lensom.

Istraga započeta u Pamploni, gdje je utakmica bila završila 0-0, nastavlja se pa policija ne isključuje daljnja uhićenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.