19 lipnja, 2024
Korner 365 » Srbićev trener uoči finala SP-a: ‘Sada je i njemu i meni ovo finale kao da je već osvojio medalju’

Srbićev trener uoči finala SP-a: ‘Sada je i njemu i meni ovo finale kao da je već osvojio medalju’

3 min read
Sa svojim trenerom Lucijanom Krceom Srbić odrađuje posljednje treninge u Antwerpenu prije njihovog četvrtog finala SP-a.

Foto: Hrvatski gimnastički savez / Facebook

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić u nedjelju se bori za svjetskog odličje u finalu preče na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu.

Sa svojim trenerom Lucijanom Krceom Srbić odrađuje posljednje treninge u Antwerpenu prije njihovog četvrtog finala SP-a, piše HRT.

Iako obojica djeluju poprilično mirno i fokusiramo, tjedan dana iščekivanja nastupa u kojima će loviti ne samo svjetsku medalju nego i Olimpijske igre u Parizu sve su samo ne lagani. Mnogi ih ovih dana ispituju kakav im je plan za finale, napadati svjetsku medalju ili ipak loviti Brazilca Arthura Mariana koji je Srbiću jedini protivnik za Pariz?

“Plan je da nema plana. Radimo ono što smo trenirali pa ćemo vidjeti kako će na kraju ispasti. Nekad se dogode neke nepredvidive situacije kao primjerice ove godine na Svjetskom kupu u Osijeku, kada mu se odlijepio čičak na kožici na rukama, a to su situacije na koje ne možete utjecati. Generalno, u dobroj je formi, ne očekujem neke velike probleme za vrijeme nastupa. Ako uđe onako miran kako je ušao u kvalifikacije, onda će to biti jedna dobra vježba”, rekao je Tinov trener Lucijan Krce.

Ovaj tandem zajedno je osvojio medalje na svim velikim gimnastičkim prvenstvima. U svojoj bogatoj riznici uz olimpijsko srebro iz Tokija 2021. imaju i svjetsko zlato iz 2017., svjetsko srebro 2019., europski naslov ove godine u Antalyji, pa europsko srebro iz Szczecina 2019. i Mersina 2020., 23 medalje u 31 finalu Svjetskog kupa…

U pet nastupa na svjetskim prvenstvima na čak četiri bili su u finalu i nikada plasirani lošije od četvrtog mjesta.

“Koliko god možda smiješno zvuči, ja ne razmišljam o rezultatu. Znam da kvalitetu ima. Zato samo razmišljam kako ću ga dobiti da bude najbolji što može biti u tom trenutku. To mi je uvijek jedini cilj. Prošla godina je primjerice bila izrazito teška. Imali smo i ozljede, promjene pravilnika, stvarali novu vježbu, palo mu je samopouzdanje i teško je bilo vratiti se. Sada je i njemu i meni ovo finale kao da je već osvojio medalju. Stvarno je bila velika borba”, dodao je Krce.

Sve su to ostavili iza sebe i sada spremno čekaju nedjeljnu borbu najbolje osmorice na preči.

“Ovdje u svjetskom finalu nije nijedan sportaš koji može reći da nije u formi, jer nema takvog koji može ući u svjetsko finale, a da nije krvavo trenirao prije toga. Tko će biti najmirniji u glavi tog trena, taj će iskočiti. Mi ćemo ići vježbu koju smo trenirali, start 6.3, za 6.6 nije spreman, makar je radi. Nema smisla ići na taj rizik. To da je recimo finale Olimpijskih igara i da nemamo što izgubiti, onda da. Čak i da se već kvalificirao na OI ovdje, ne bi išao u finalu 6.6. Pričali smo i o toj opciji, ali ja ne bih bio za tu opciju zato što nije još dovoljno utrenirao tu vježbu. Očekujem da će ta vježba biti spremna sljedeće godine i da ćemo je imati prilike i pokazati”, najavio je trener Krce.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.