23 srpnja, 2024
Korner 365 » Sve veći broj klubova koji su odbili Superligu

Sve veći broj klubova koji su odbili Superligu

1 min read

Foto: Twitter

Gotovo da nitko ne želi igrati Superligu, smatrajući da bi time dugoročno bila narušena povijest najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Teško je i prebrojati sve klubove koji su nakon današnje presude Europskog suda pravde odbili sudjelovanje u tzv. Europskoj Superligi, koju kani osnovati udruženje A22.

Superligu bi trebala igrati 64 kluba podijeljena u tri divizije, a nejasno je što bi bilo sa stotinama drugih klubova koji inače igraju europska natjecanja svake sezone i bi li oni imali ikakva prava u novom natjecanju.

Dok se osnivači novog natjecanja ne bave takvim sitnicama, diljem Europe klubovi su počeli objavljivati odbijenice i pružati oštar otpor novom “zloglasnom” natjecanju . Protiv Superlige su Bayern, PSG, Borussia Dortmund, Manchester United, Atletico Madrid, Inter, Roma, savezi svih zemalja, ali zanimljivo je da su i manji klubovi otvoreno pružili svoj otpor novom natjecanju.

Tako su poruke protiv Superlige objavili RB Leipzig, RB Salzburg, Copenhagen, PSV, Marseille, Real Sociedad, Celtic, Benfica, Monaco, Bayer Leverkusen i brojni drugi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.