23 srpnja, 2024
Korner 365 » Svjetsko prvenstvo: Zlato za Amerikanke, Biles upisala rekord

Svjetsko prvenstvo: Zlato za Amerikanke, Biles upisala rekord

1 min read
Zlato za Amerikanke, Biles upisala rekord

Foto: Facebook

Gimnastičarke SAD-a predvođene sjajnom Simone Biles osvojile su zlatnu medalje u ekipnom višeboju na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu.

Amerikanke su slavile sa 167.729 bodova ispred Brazilki (165.530) i Francuskinja (164.064).

Amerikanke su po sedmi put zaredom pobijedile u ekipnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu, a Biles se upisala u povijest osvojivši već 20. zlatnu medalja na SP-u. Ujedno je postigla i rekord po broju medalja na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima, s ukupno 33 medalje postala je najbolja u povijesti.

Biles, koja je prije deset godina u Antwerpenu kao 16-godišnjakinja osvojila svoju prvu medalju na SP-u u karijeri, dosad je po broju medalja na OI i SP-u bila izjednačena s legendarnom sovjetskom gimnastičarkom Larisom Latininom. Potonja i danas drži rekord po broju olimpijskih medalja, osvojila ih je čak 18.

Uz Biles zlato su osvojile i Skye Blakely, Shilese Jones, Joscelyn Roberson i Leanne Wong.

Srebrom su oduševile i Brazilke koje u svojim redovima imaju braniteljicu naslova svjetske prvakinje u višeboju Rebeccu Andrade. Ostvarile su niz izvanrednih nastupa i zasluženo osvojile prvu ekipnu medalju Južne Amerike u povijesti sa 165.530 bodova.

Nepunih deset mjeseci prije Olimpijskih igara za još veću popularnost gimnastike u domovini pobrinule su se Francuskinje koje su osvojile broncu sa 164.064 boda.

Prvo ime francuske ekipe je bila Melanie de Jesus dos Santos, koja posljednjih godinu dana trenira u Teksasu zajedno s prvom zvijezdom Biles i ostalim američkim gimnastičarima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.