15 travnja, 2024
Korner 365 » UEFA od sljedeće godine ulazi u organizaciju Zlatne lopte

UEFA od sljedeće godine ulazi u organizaciju Zlatne lopte

2 min read

Foto: Facebook

Zlatna lopta (Ballon d’Or), od iduće godine zajednički će dodjeljivati ​​Europska nogometna federacija (UEFA) i Amauri Grupa, koja predstavlja tjednik France Football i dnevnik L’Equipe.

UEFA i Amauri Grupa, tvorac Ballon d’Or, potpisali su ugovor o partnerstvu za suorganizaciju dodjele ove nagrade od sljedeće godine. Dogovor o suradnji postignut je sedam godina nakon što je raskinuta dosadašnja suradnja između francuskih organizatora i Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Grupacija Amauri ostat će većinski vlasnik Ballon d’Ora te će i dalje nadzirati glasovanje, a bit će dodane i dvije nove kategorije – za najboljeg trenera i trenericu godine.

Svečana dodjela ove prestižne nagrade održana je u Parizu, no iz Amauri grupe danas su najavili da postoji mogućnost da se ubuduće organizira i u drugim europskim metropolama.

“To je susret dva najbolja brenda u nogometu. S jedne strane Ballon d’Or, a s druge UEFA koja ima najbolje natjecanje na svijetu. Tako da je bilo logično napraviti nešto zajedno. Svi igrači sanjaju o osvajanju UEFA natjecanja i Zlatne lopte”, rekao je prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Ugovor također znači da će Uefa ukinuti nagradu za igrača godine koja se dodjeljuje u kolovozu, ali će dodijeliti nagrade za igrača sezone za svako svoje klupsko natjecanje.

Posljednji Ballon d’Or dodijeljen je u ponedjeljak – po osmi put pripao je Argentincu Lionelu Messiju, dok ju je u ženskoj konkurenciji prvi put osvojila Aitana Bonmati.

Zlatnu loptu osmislio je magazin France Football, a prvi puta dodijeljena je 1956. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.