21 lipnja, 2024
Korner 365 » Uhićen predsjednik Ankaragucua koji je nokautirao suca, predsjednik FIFA-e osudio napad

Uhićen predsjednik Ankaragucua koji je nokautirao suca, predsjednik FIFA-e osudio napad

2 min read

Turski sud je naredio uhićenje Faruka Koce, predsjednika turskog nogometnog prvoligaša Ankaragucua, koji je po završetku dvoboja turske lige između njegovog kluba i gostujućeg Rizespora (1-1) udario šakom u lice glavnog suca utakmice Halila Umuta Melera.

Potom je 37-godišnji sudac pao na travnjak i primio još nekoliko udaraca, najvjerojatnije od domaćih navijača koji su također utrčali na teren. Meler se potom uspio pridići i uz policijsku pratnju doći do svlačionice.

Zbog ovog je incidenta natjecanje u turskom nogometnom prvenstvu prekinuto na neodređeno vrijeme.

Turski ministar pravosuđa Yilmaz Tunc je izjavio da su Koca i još dvije osobe uhićene, zbog ozljeđivanja službene osobe, nakon što je tužitelj uzeo njihove izjave. Još trojica osumnjičenika se nalaze pod sudskim nadzorom.

Turski nogometni savez je najavio da će klub Ankaragucu, njen predsjednik, klupski dužnosnici i svi koji su umiješani u napad na suca biti najoštrije kažnjeni.

Osudi ovog napada pridružio se i predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino koj je izjavio da je ono što se dogodilo nakon utakmice potpuno neprihvatljivo i nedopustivo za naš sport i društvo.

“Bez sudaca nema ni nogometa”, rekao je Infantino.

Incident je oštro osudio i turski predsjednik.

“Osuđujem napad na suca nogometne utakmice i nikada nećemo dopustiti da se nasilje umiješa u turski sport”, poručio je Recep Erdogan.

Nogometni suci u Turskoj su česta meta kritika upućenih od trenera i predsjednika klubova, ali su fizički napadi na njih vrlo rijetki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.