15 travnja, 2024
Korner 365 » Čeferin o Superligi: Sustav je još više zatvoren nego onaj iz 2021. kojeg su svi odbili

Čeferin o Superligi: Sustav je još više zatvoren nego onaj iz 2021. kojeg su svi odbili

1 min read

Foto: Twitter

Predsjednik UEFA-a Aleksander Čeferin ironično je komentirao odluku Europskog suda u vezi s Superligom, te podržao Real Madrid i Barcelonu da što prije počnu sa svojim “fantastičnim natjecanjem” od dva kluba.

“Nećemo ih pokušati zaustaviti. Mogu stvarati što god žele. Nadam se da će početi sa svojim fantastičnim natjecanjem što prije, s dva kluba. Nadam se da znaju što rade, ali nisam siguran da je tako. Nogomet nije na prodaju”, naglasio je Čeferin.

Zatim se dotaknuo navedenog natjecanja i kritizirao ga zbog zatvorenosti.

“Pogledao sam prezentaciju sustava natjecanja. Teško je odlučiti treba li biti šokiran ili zabavljen tim showom. Sustav je još više zatvoren nego onaj iz 2021. kojeg su svi odbili”, kazao je predsjednik UEFA-e.

Dodao je kako većina klubova ne prihvaća ideju natjecanja u Superligi.

Real Madrid i Barcelona su za sada jedini klubovi koji su ostali vjerni Superligi, dok je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis istaknuo kako su otvoreni za razgovor o sudjelovanju u ovom kontroverznom projektu. Nogometni svijet još jednom je šokiran i svi sa strepnjom iščekuju na koji način će se rasplesti situacija. Hoće li nogomet kakav smo poznavali nestati u bespućima povijesti, ostaje vidjeti!

Većina ostalih najvećih klubova Europe odbila je ideju Superlige, a zanimljivo je da se Juventus i Milan još uvijek nisu oglasili priopćenjem i izrazili svoj stav o novom natjecanju koje podiže prašinu diljem nogometne Europe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.