23 srpnja, 2024
Korner 365 » Dalić: Moramo biti maksimalno ozbiljni kao što smo bili u većini utakmica

Dalić: Moramo biti maksimalno ozbiljni kao što smo bili u većini utakmica

2 min read

Foto: HNS

Nakon uvjerljive pobjede u Rigi, hrvatska nogometna reprezentacija sprema se za posljednju utakmicu u skupini D kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2024.

Izbornik Zlatko Dalić izašao je dan nakon pobjede nad Latvijom pred novinare.

“Još jednom dečkima čestitam na pobjedi, sve je sad u našim rukama. Pjaca je osjetio bol u mišiću na zadnjem treningu, nismo htjeli riskirati, dok su drugi u redu. Nemamo drugih problema. Moramo biti pametni i odlučiti kako ih koristiti. Velika je utakmica, važna, i moramo ići sa 100 posto spremnim igračima. Pjaca, Sučić i Juranović su upitni, a pozvali smo naknado Belju. Imamo dovoljno igrača, ne treba nam više nitko drugi”, kazao je.

Prve minute u dresu A reprezentacije u pobjedi protiv Latvije upisali su Marco Pašalić i Martin Baturina.

“Kramariću i Ivanušecu treba utakmica. Bili su dobri jučer, ali vidi se da im fali minutaža u klubovima. Zato smo ih držali što duže na terenu, bit će još bolji u utorak. Nije Marco Pašalić puno igrao da bih dao ocjenu, ali ono što je pokazao jučer i na treningu ovaj tjedan je nivo koji želimo i takve igrače s takvom željom i kvalitetom trebamo. Čestitam i njemu i Baturini na debiju, oni su naša budućnost, ali moraju još puno raditi”, naglasio je izbornik.

Hrvatska je ozbiljno zakoračila prema izravnom plasmanu na Euro.

“Ništa nije gotovo, moramo biti maksimalno ozbiljni kao što smo bili u većini utakmica, uz dobar pristup. Ovo su teške utakmice. Armenija je pobjednik koji je izgubio sve, nema šanse za Euro, ali ima šanse se nadigravati i uživati u nogometu. Od današnjeg treninga ozbiljnost maksimalna. Nećemo dopustiti sad kiks. Nama cilj mora biti plasman, pamet mora biti na prvom mjestu. Nisam pratio utakmicu protiv Walesa, šetao sam po terenu i malo osluškivao. Najgore je kad ovisiš o drugima, zato je to sad situacija da se plasiramo i dobijemo sedam mjeseci mira, no otom potom. Bili smo svjesni što smo napravili prošli ciklus, dva poraza zaredom nakon drugo vremena, sigurno se to osjetilo. Nisi pravi, u grču si. Treba nam da se vratimo”, zaključio je Dalić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.