24 srpnja, 2024
Korner 365 » Dalić: Protiv Walesa očekujemo iznimno borbenu utakmicu, trebamo se paziti prekida

Dalić: Protiv Walesa očekujemo iznimno borbenu utakmicu, trebamo se paziti prekida

3 min read
Izbornik Zlatko Dalić najavio utakmicu protiv Walesa.

Foto: HNS / Facebook

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči ogleda s Walesom najavio je susret koji je možda i ključan za odlazak Vatrenih na EURO 2024.

Na početku iznio je svoje dojmove uoči utakmice i kazao da njegova momčad treba znati na pravi način odgovoriti na agresivnost Walesa.

“Ne smijemo nikako ponoviti tu predstavu kao protiv Turaka, pogotovo ne prvo poluvrijeme. Bude li tako upast ćemo u velike probleme. Protiv Walesa očekujemo iznimno borbenu utakmicu. Bit će prava bitka, sjećamo se kako je to izgledalo u Splitu kada smo odigrali 1-1. Posebno moramo paziti da na pravi način odgovorimo na njihovu agresivnost koja će biti velika”, rekao je Dalić.

Kazao je kako su Vatreni zasluženo poraženi u prošloj utakmici.

“Najvažnije je da je sve u našim rukama, iako je utakmica bila loša. Bili smo loši i zaslužili smo taj poraz. Ne smijemo to ponoviti sutra jer ćemo imati velikih problema. Mi zaista respektiramo našeg protivnika, bit će velika bitka na terenu, agresija, publika i mi to moramo znati odgovoriti”, istaknuo je izbornik.

Kakav će biti sastav?

“Petković je ostao doma, njegova želja je jedno, a spremnost i mogućnost nešto drugo. Ostali smo na dvije varijante, Musa i Beljo, oba klasična centarfora nego što smo igrali dosad. Vidjet ćemo što ćemo napraviti u zadnjem redu, iskreno nemamo puno izbora”, dodao je.

Osvrnuo se i na Ivana Perišića koji je zbog ozljede propustio ovo okupljanje i duže će izbivati s terena.

“To je velika šteta, on je jedan od naših najboljih igrača. Uvijek kada bi se mučili on bi rješavao takve utakmice. Nekako smo naučili da je on uvijek spreman i zdrav, a sada se dogodilo ovo. Jako nam nedostaje. Livaković? Ima punu podršku svih nas bez obzira na primljeni pogodak protiv Turske. Prije toga je obranio tri situacije suparnika. Takva greška se dogodi. Inače, kada krenu velška nabacivanja svašta je moguće, ali moramo biti spremni na to i sve vrste dugih lopti. Moramo u nedjelju raditi što manje prekida pred našim vratima“, istaknuo je.

Dalić je istaknuo kako pogreška Livakovića neće utjecati na njegovu izvedbu u ovoj utakmici, a dotaknuo se i načina na koji će Wales igrati.

“Što se tiče Domagoja Livakovića koji je primio gol koji nije trebao protiv Turske, kaže da vjeruje da to neće utjecati na njega i da će biti na visini zadatka. Wales će igrati na duge lopte, prekide, moramo biti jako oprezni, tako smo primili gol u Splitu. Moramo paziti da ne radimo prekršaje u opasnim područjima”, rekao je hrvatski izbornik.

Ističe da treba popraviti agresiju, da Hrvatska nije bila kompaktna u bloku protiv Turske.

“Bili smo u zaista lošoj formaciji, moramo biti na puno većem nivou i da budemo kompaktni. Protiv Turske smo trčali, ali nismo bili učinkoviti”, zaključio je.

1 thought on “Dalić: Protiv Walesa očekujemo iznimno borbenu utakmicu, trebamo se paziti prekida

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.