21 lipnja, 2024
Korner 365 » Dobitnica Oscara postala članica Međunarodnog olimpijskog odbora

Dobitnica Oscara postala članica Međunarodnog olimpijskog odbora

1 min read
Ovogodišnja dobitnica Oscara postala članica MOO-a

Foto: Facebook - Screenshot

Ovogodišnja dobitnica Oscara za glavnu žensku ulogu, 61-godišnja malezijska glumica Michelle Yeoh postala je članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na Kongresu koji se održava u Mumbaiju.

Yeoh, koja je Oscara dobila za svoju ulogu u filmu “Sve u isto vrijeme” i tako postala prva glumica iz Azije koja je osvojila tu nagradu, jedna je od osam novih članova krovne sportske organizacije.

Tijekom mladosti Yeoh je bila prvakinja Malezije u skvošu, a ove se godine udala za bivšeg predsjednika Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA) Jeana Todta, prenosi HRT.

Usto je i UN-ova ambasadorica dobre volje.

Uz Yeoh novi članovi MOO-a su izraelski džudaš Yael Arad, mađarski poslovni čovjek i sportski administrator Balasz Furjes, peruanska odbojkašica, a potom i političarka Cecilia Roxana Tait Villacorta te njemački sportski promotor Michael Mronz kao pojedinačni članovi, dok su Šveđanka Petra Soerling, Korejac Kim Jae-youl i Tunižanin Mehrez Boussayene postali članovi kao predsjednici Međunarodnog stolnoteniskog saveza, Međunarodnog klizačkog saveza te Tuniskog olimpijskog odbora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.