23 srpnja, 2024
Korner 365 » Fury slavio protiv Ngannoua podijeljenom odlukom sudaca

Fury slavio protiv Ngannoua podijeljenom odlukom sudaca

2 min read

Foto: Twitter

WBC svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury pobijedio je bivšeg UFC borca Francisa Ngannoua podijeljenom odlukom sudaca u borbi bez naslova u Saudijskoj Arabiji koja je umalo izazvala jedno od najvećih iznenađenja u boksu.

Fury, neporaženi nositelj jednog od najprestižnijih pojaseva u boksu, za dlaku je izbjegao prvi poraz od 37-godišnjeg protivnika koji nikada prije nije profesionalno boksao.

Kamerunac Ngannou je poslao Britanca na pod u trećoj rundi lijevim krošeom i na licu 35-godišnjeg samozvanog Kralja Cigana se jasno vidjelo iznenađenje i šok.

Ipak, uspio je preživjeti rundu, a nije u ostatku meča pokazao gotovo ništa od čuvenog razmetanja u ringu.

“To definitivno nije bilo u scenariju”, rekao je Fury nakon što su mu dva sudaca dala pobjedu 96-93 i 95-94. Treći sudac dao je rezultat 95-94 u korist svog kamerunsko-francuskog protivnika.

Fury je rekao da nema klauzule za revanš, ali da bi se želio ponovno boriti protiv Ngannoua nakon neupitne borbe za ujedinjenje naslova s ukrajinskim IBF, IBO, WBO i WBA prvakom Oleksandrom Usikom za koju su oba prvaka rekla da će biti 23. prosinca.

Usik, koji je bio u Saudijskoj Arabiji kako bi gledao svog budućeg protivnika, rekao je da je spreman.

Ngannou je napustio svoj teškaški pojas svjetskog prvaka nakon spora oko ugovora s UFC-om i izašao je iz te asocijacije u siječnju.

Prema medijima, Fury bi na račun ove borbe trebao zaraditi gotovo 60 milijuna eura, a Ngannou nešto više od 10 milijuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.