19 lipnja, 2024
Korner 365 » Hrvatska ragbijaška reprezentacija u subotu “gost” Ukrajine u Makarskoj

Hrvatska ragbijaška reprezentacija u subotu “gost” Ukrajine u Makarskoj

2 min read

Foto: Facebook

Hrvatska muška ragbijaška reprezentacija u subotu (14:30 sati) će u Makarskoj odigrati drugu utakmicu u europskom Kupu nacija, a suparnik će im biti momčad Ukrajine.

Do ovog proljeća, kad su ugostili Švicarsku, hrvatski ragbijaši čak deset godina nisu igrali u Makarskoj, na stadionu na kojem je su odigrali svoje najveće utakmice, protiv Rusije i Italije, krajem ’90-ih godina prošlog stoljeća. No, ovih tjedana Makarska je ponovno postala središte ragbija u Hrvatskoj, prenosi HRT.

Nakon što su 4. studenoga podno Biokova Ukrajina i Litva odigrale utakmicu Trophy divizije europskog Kupa nacija, u subotu će Ukrajina na istom mjestu formalno biti domaćin u srazu s Hrvatskom, da bi 18. studenoga Hrvati u Makarskoj ugostili i Šveđane.

“Iznimna mi je čast nastupati za hrvatsku reprezentaciju, posebno u mojoj voljenoj Makarskoj. Zahvalan sam obitelji, izborniku, svim svojim trenerima koji su radili sa mnom da dođem do ovog nivoa, a posebno treneru Nenadu Mračeviću, koji me doveo u ragbijaški klub i započeo raditi s našom generacijom koja je ostvarila izvrsne rezultate”, izjavio je hrvatski reprezentativac i igrač Makarske rivijere Marko Svaguša.

Hrvatska je u prvom nastupu poražena od Češke u Pragu s 48-22, a uoči dvoboja s Ukrajinom izbornik Anthony Poša napravio je nekoliko promjena u sastavu. Iz Južne Afrike je došao Jason Newton, koji je poslovno bio spriječen u dolasku za utakmicu s Češkom, a u startnu je postavu upao i mladi Matej Buljanović.

“Postavili smo visoke standarde ulaskom u ovaj rang natjecanja i u Češkoj nismo bili dovoljno dobri, bez obzira na neke objektivne okolnosti koje nam nisu išle na ruku. Sad ćemo barem do utakmice odraditi četiri treninga i vjerujem u ove momke”, rekao je Poša.

Protiv Ukrajine će u početnom sastavu biti: Mau’u, Altamirano, Biškić, Buljac, Brčić-Šušak, Svaguša, Galić, Perić, Newton, Nik Jurišić, Pavlović, Marko Grčić, Majstrović, Buljanović, Vranešević. Na klupi će biti: Brčić, Petera, Kordun, Majić, Rudić, Lerotić, Perica i Vlajčević.

Uoči ovog dvoboja na ljestvici je vodeća Češka s pet bodova iz dvije utakmice. Litva je druga s četiri boda iz jednog nastupa, koliko ima i Švicarska, dok je Švedska do četiri boda došla u dvije utakmice. Ukrajina i Hrvatska su na začelju bez bodova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.