22 srpnja, 2024
Korner 365 » Hrvatski premijer Plenković govorio o rješenju za stadion Maksimir, evo što je rekao

Hrvatski premijer Plenković govorio o rješenju za stadion Maksimir, evo što je rekao

1 min read

Foto: HDZ / Facebook

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković osvrnuo se na prethodno najavljeno rješavanje problema vezano uz zemljište gradskog stadiona Maksimir.

“Mi ćemo danas usvojiti odluke o sklapanju dvaju sporazuma o razumijevanju, jedan sa Zagrebačkom nadbiskupijom, drugi s Gradom Zagrebom, a u vezi rekonstrukcije gradskog stadiona i izgradnji ili rekonstrukciji objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u Zagrebu, što će biti na zadovoljstvo brojnih vjernika jer je riječ o lokacijama u glavnom gradu gdje crkava trenutno nema. U suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Gradom Zagrebom vodili smo intenzivne razgovore kako bismo riješili dugogodišnji spor u vezi sa zemljištem u Maksimiru i time realiziramo temeljni preduvjet za početak projekta izgradnje primjerenog stadiona za potrebe nogometnih utakmica Dinama i hrvatske reprezentacije. Te razgovore koordinirao je potpredsjednik Branko Bačić”, rekao je Plenković.

Mjesta gdje će Crkva dobiti zemljišta su: Botinec, Sveta Klara, Jakuševec, Blato, Jelkovec, Sesvetska Sela, Sesvetski Kraljevec, Kajzerica, Špansko i Trnjanska Savica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.