15 travnja, 2024
Korner 365 » Karoglan: Marko Livaja je naš taktički najobrazovaniji igrač

Karoglan: Marko Livaja je naš taktički najobrazovaniji igrač

2 min read
Mislav Karoglan vratio se na klupu HNK Hajduk Split.

Foto: HNK Hajduk Split

Mislav Karoglan za sada može uživati u sjajnom drugom mandatu na klupi Hajduka. Bijeli su jesenski prvaci, po prvi puta nakon 19 godina. 

Otkako je ponovno sjeo na klupu na Poljudu ostvario je sedam pobjeda uz dva remija. 

“Bio bih neskroman da kažem da nisam zadovoljan. Sve skupa me iznenadilo, ali znaš gdje dolaziš i kakva su očekivanja. Kad rezimiram ovih osam prvenstvenih utakmica i jednu kupa, zadovoljan sam rezultatom”, rekao je u razgovoru za Dalmatinski portal

Osvrnuo se trener Hajduka i na obranu koja djeluje gotovo neprobojno s Uremovićem i Šarlijom te vratarom Lučićem

“Dodao bih tu i Eleza, koji je klasa za sebe u određenim fazama igre. Također je Diallo defenzivno dobar, kao i Moufi. Tu je i Sigur koji može odigrati više pozicija. Treba istaknuti i da smo mi neke utakmice dosta dobro stiskali gore, odigrali visoki presing. Možda sve osim zadnjeg susreta jeseni, gdje planski nismo htjeli toliko. Pokušat ćemo na pripremama produžiti fazu pritiskanja, a onda je obrani lakše”, poručio je Karoglan.

Osvrnuo se i na Marka Livaju te njegov doprinos u obrambenom, osim u napadačkom dijelu.

“Mislim uvijek da je Marko naš taktički najobrazovaniji igrač. On je igrao Italiji, prošao je trenere koji su jaki u tom segmentu. Ne tražim ja od njega da bude Mierez u fazi obrane. On ima ogromne sposobnosti u fazi napada i ne paše nam da dođe preumoran u obećavajuće situacije, ali da protivnika odsiječe i usmjeri, to mora. Ne on, nego bilo tko. Inače ćemo se morati puno više braniti”, kazao je Karoglan.

Usporedio je Livaju u Brunu Petkovića.

“Imaju neke sličnosti, ali Marko je bolji strijelac s boljim šutom. Lijeva noga je Marku nemjerljivo bolja. Nisu oni isti, teško je uspoređivati igrače, ali svakako su obojica na toj poziciji klasa za sebe u ovoj ligi”, istaknuo je Karoglan.

Nezaobilazna je tema i mogući povratak Ivana Perišića.

“Nemam za sada informacije. Ne znam kako mu teče oporavak nakon ozljede, a jedino što sa svoje strane mogu reći jest da bih ga volio imati u svlačionici kad god to bude moguće”, kazao je.

Na pitanje je li zapravo ovo utrka Dinama i Hajduka za naslov, Karoglan kaže da se Rijeku ne smije izostaviti.

“Dinamo i Rijeka. Držao bih Rijeku tu, s obzirom na manju razinu pritiska i da će se više igrati nogometa. Rujevica je brza, drugačiji teren. Po meni je to utrka u troje i nema tu puno priče, ni alibija, imaš samo cilj, a to je pokušati osvojiti naslov prvaka”, rekao je trener Hajduka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.