19 lipnja, 2024
Korner 365 » Međunarodna automobilistička federacija preispituje Hamiltonovu kaznu

Međunarodna automobilistička federacija preispituje Hamiltonovu kaznu

1 min read

Foto: Facebook

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) preispituje kaznu za sedmerostrukog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) zbog toga što je hodao stazom za vrijeme Velike nagrade Katara.

Hamilton se u prvom krugu utrke sudario s momčadskim kolegom Georgeom Russellom nakon čega je izletio sa staze i završio utrku. Britanac je izašao iz svog bolida i prešao preko staze uputivši se prema Mercedesovom boksu što je kršenje pravila.

Lewis Hamilton je dobio opomenu i kažnjen je sa 50.000 dolara, pri čemu je pola iznosa uvjetno.

Međutim, FIA smatra da njegova kazna nije dovoljna, imajući u vidu njegov status uzora, te opasnost koju je predstavljao.

“FIA preispituje incident u kojem je Lewis Hamilton prešao stazu tijekom Velike nagrade Katara. FIA primjećuje da se Lewis ispričao tijekom naknadnog saslušanja i priznao da je prelazak bio ozbiljna povreda sigurnosti. Međutim, s obzirom na njegov status uzora, FIA je zabrinuta zbog dojma koji su njegovi postupci mogli ostaviti na mlađe vozače”, poručili su iz FIA-e.

Hamilton je osvojio sedam naslova svjetskog prvaka kao i Nijemac Michael Schumacher, ali je rekorder s najviše pobjeda (103), pole-positiona (104) i pobjedničkih postolja (196).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.