15 travnja, 2024
Korner 365 » Neuništivi Gregori Petkov s 47 godina postao najstariji igrač u bugarskom prvenstvu

Neuništivi Gregori Petkov s 47 godina postao najstariji igrač u bugarskom prvenstvu

1 min read
Vratar sofijske Slavije Georgi Petkov sa 47 godina postao je najstariji igrač koji je nastupio u bugarskom nogometnom prvenstvu.

Foto: Twiter

Vratar bugarskog kluba Slavia iz Sofije Georgi Petkov sa 47 godina postao je najstariji igrač koji je nastupio u bugarskom nogometnom prvenstvu.

Petkov je u susretu 14. kola bugarskog prvenstva protiv Hebar Pazardžika ušao u igru u sudačkoj nadoknadi utakmice umjesto 26-godišnjeg Nikolaja Krasteva.

Hebar je u tim trenucim dobio kazneni udarac pa je gostujući trener napravio zanimljiv potez i promijenio vratara uvevši u igru iskusnog Petkova.

Kazneni udarac je izveo Georgi Valčev, a Petkov je obranio njegov udarac. Međutim, ranije je izašao s crte pa je sudac ponovio izvođenje. Petkov je i kod drugog pokušaja bio blizu obrane, ali je lopta ipak ušla u mrežu za konačnih 1-0.

“Petkov je vrlo iskusan i lukav vratar. Drago mi je da sam ga drugi put uspio nadmudriti”, rekao je Valčev za Top Sport.

“Nije slučajno što je toliko godina u nogometu”, dodao je.

Petkov, koji je za bugarsku reprezentaciju sakupio 18 nastupa, u kolovozu 2018. postavio je prethodni rekord za najstarijeg igrača u bugarskoj prvoj ligi, a sada je popravio svoj i nacionalni rekord.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.