21 lipnja, 2024
Korner 365 » Predsjednik Milanović odlikovao Tina Srbića i njegovog trenera Lucijana Krcea

Predsjednik Milanović odlikovao Tina Srbića i njegovog trenera Lucijana Krcea

1 min read
Predsjednik Zoran Milanović odlikovao Tina Srbića i trenera Lucijana Krcea

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Predsjednik Republike Zoran Milanović dodijelio je Povelju Republike Hrvatske gimnastičaru Tinu Srbiću, a njegovog trenera Lucijana Krcea odlikovao je Redom hrvatskog pletera, stoji u priopćenju Ureda predsjednika RH.

Tin Srbić dobio je Povelju Republike Hrvatske za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske. Trener Lucijan Krce odlikovan je za izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu. Predsjednik Milanović uručio im je odlikovanja danas u Uredu Predsjednika Republike na sastanku na kojemu je bio i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

Osim olimpijske srebrne medalje iz Tokija, hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je proteklih godina niz medalja na svjetskim i europskim prvenstvima u gimnastici, kao i na Svjetskim kupovima. Zadnja među njima je srebrna medalja osvojena nedavno na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu, čime si je Tin Srbić ujedno osigurao i nastup na Olimpijskim igrama iduće godine u Parizu. Na Svjetskim prvenstvima u gimnastici osvojio je ukupno tri medalje (jednu zlatnu i dvije srebrne), a na Europskim prvenstvima također tri medalje (jednu zlatnu i dvije srebrne).

Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.