22 srpnja, 2024
Korner 365 » Rukometaši Magdeburga treći put u nizu osvojili Super Globe

Rukometaši Magdeburga treći put u nizu osvojili Super Globe

2 min read

Foto: SC Magdeburg

Rukometaši Magdeburga treću godinu u nizu pobjednici su Super Globea, klupskog prvenstva svijeta koje se održalo u saudijskom Dammamu.

Na Super Globeu je sudjelovalo 12 klubova podijeljenih u četiri skupine, a na koncu je slavio aktualni europski prvak koji je u finalu nakon produžetaka porazio Fuchse Berlin s 34-32 (29-29, 13-16).

Bilo je to prvo finale u 16. izdanja klupskog svjetskog prvenstva u kojem su obje momčadi bile iz iste zemlje, prenosi HRT.

Magdeburg je na ulasku u ovu utakmicu imao niz od 12 pobjeda, doživjevši samo jedan poraz u 17 utakmica u povijesti ovog natjecanja, no Fuchse je također bio dvostruki osvajač IHF Super Globea.

Berlinski sastav je krenuo bolje, u prvom poluvremenu je u nekoliko navrata imao +3, a s tri razlike se otišlo i na odmor (16-13).

U drugom dijelu je Fuchse imao i pet razlike (19-14), no Magdeburg je izjednačio na 22-22, a potom i poveo s 24-23 što je bilo njihovo jedino vodstvo unutar 60 minuta. Berlin je imao 29-27, no Magdeburg je s dva gola u nizu izborio produžetke. Europski prvak je imao i zadnji napad 30 sekundi prije kraja, ali Omar Magnusson nije pogodio za pobjedu. U produžetku je Magdeburg poveo 30-29, imao je i 33-31, te na koncu slavio s 34-32.

Magdeburg su do pobjede predvodili Albin Lagergren i Janus Smarason s po sedam golova, dok je Sergej Hernandez Ferrer imao 15 obrana.

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Mathias Gidsel s devet, te Jerry Tollbring i Mijajlo Marsenić s po sedam golova, dok je Dejan Milosavljević imao čak 22 obrane. Hrvatski rukometaš Marko Kopljar je zabio jedan gol.

U susretu za treće mjesto Barcelona je pobijedila Industria Kielce s 33-30.

Španjolski sastav su do pobjede predvodili Dika Mem s osam, te Blaž Janc i Jonathan Carlsbogard s po četiri gola. Na poljskoj strani najbolji su bili Szymon Sicko sa šest i Daniel Dujšebajev s pet golova. Hrvatski rukometaš Igor Karačić je zabio dva gola.

U dosadašnjih 16 izdanja Super Globea Barcelona je slavila pet puta, Magdeburg ima tri naslova, dok su Fuchse Berlin i Ciudad Real po dva puta bili pobjednici.

KONAČAN POREDAK:

 1. Magdeburg (Njem)
 2. Fuchse Berlin (Njem)
 3. Barcelona (Špa)
 4. Industria Kielce (Polj)
 5. Al Ahly (Egi)
 6. Khaleej Club (S.Ara)
 7. Kuwait SC (Kuv)
 8. Al-Najma (Bah)
 9. Al-Noor Club (S.Ara)
 10. San Francisco CalHeat (SAD)
 11. San Fernando HB (Arg)
 12. University of Queensland (Aus)

SVI POBJEDNICI

5 – Barcelona

3 – Magdeburg

2 – Fuchse Berlin, Ciudad Real

1 – Al Sadd, THW Kiel, Atletico Madrid, Cantabria

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.