21 lipnja, 2024
Korner 365 » Španjolske nogometašice odlučile prekinuti bojkot reprezentacije

Španjolske nogometašice odlučile prekinuti bojkot reprezentacije

1 min read

Facebook

Španjolske nogometne reprezentativke koje su prije mjesec dana osvojile naslov svjetskih prvakinja odlučile su prekinuti bojkotiranje nacionalne vrste u srijedu rano ujutro nakon što je Španjolski nogometni savez (RFEF) obećao “hitne i duboke” promjene u svojoj strukturi.

Odluka o prekidu bojkota donesena je nakon cijelonoćnih sastanaka u kojima su sudjelovale igračice, dužnosnici RFEF-a, Španjolskog nacionalnog sportskog vijeća (CSD) te predstavnici sindikata nogometašica (FUTPRO).

“Stvorit će se zajednička komisija RFEF-a, CSD-a i igračica nakon što se sutra potpišu dogovori. Igračice su izrazile potrebu za dubokim promjenama u RFEF-u koji se, pak, obvezao napraviti te promjene odmah”, kazao je predsjednik CSD-a Victor Francos.

Nijedna neće biti kažnjenja

Ranije je 20 igračica koje su bile u sastavu na SP održanom ljetos u Australiji i Novom Zelandu, a koje je nova izbornica Montse Tome pozvala, odlučilo bojkotirati sljedeću reprezentativnu akciju, no nakon što su bile suočene s kaznama od 30.000 eura i suspendiranjem licencije na dvije do 15 godina odlučile su se pojaviti na treningu u utorak. Dvije od njih 20 potom su napustile okupljanje iz “osobnih razloga”, ali nakon ovog sastanka odlučeno je kako niti jedna neće biti kažnjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.