14 travnja, 2024
Korner 365 » UEFA odlučila o kazni za ponašanje dijela navijača na utakmici u Osijeku

UEFA odlučila o kazni za ponašanje dijela navijača na utakmici u Osijeku

2 min read

Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je o kazni za hrvatsku reprezentaciju zbog ponašanja malog dijela navijača na utakmici Hrvatske i Turske u Osijeku 12. listopada u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Nakon prijave FARE-a, Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije i rasizma, na što se Hrvatski nogometni savez detaljno očitovao, a Uefina odluka, srećom, nije najgora moguća, HNS je kažnjen novčanom kaznom od 30.000 eura i zatvarenjem dijela tribina na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici.

“Uzimajući sve parametre u obzir, Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o novčanoj kazni u iznosu od 30.000 eura za Hrvatski nogometni savez, uz djelomično zatvaranje tribine na prvoj idućoj domaćoj utakmici u kapacitetu od barem 6.000 mjesta. Pritom je aktivirana uvjetna kazna od 2. listopada (zatvaranje tribine u kapacitetu od barem 1.000 mjesta), izrečena za incident na utakmici protiv Latvije u Rijeci, te je izrečena nova kazna zatvaranja tribine od barem još 5.000 mjesta, što ukupno iznosi 6.000 mjesta. Također, HNS je kažnjen s još 1.000 eura zbog paljenja baklji, za što je prijavljen od strane delegata utakmice”, priopćio je Hrvatski ngometni savez.

“Hrvatski nogometni savez u svom je očitovanju ponovio osudu neprihvatljivog skandiranja manjeg dijela navijača, ali je pritom detaljno opisao konkretno postupanje HNS-a, MUP-a te pravosudnih tijela, koji su zajedno pokazali da se Savez i pravna država čvrsto bore protiv rasizma i diskriminacije”, nastavlja HNS i dodaje:

“UEFA je prihvatila takve argumente kao olakotne okolnosti te je HNS izbjegao potpuno zatvaranje stadiona, pa će reprezentacija u potencijalno ključnoj utakmici za odlazak na EURO 2024. protiv Armenije imati podršku navijača na Maksimiru. Hrvatski nogometni savez narednih će dana obavijestiti javnost o procesu prodaje ulaznica za utakmicu protiv Armenije koja će 21. studenoga biti odigrana u Zagrebu”, navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.