24 srpnja, 2024
Korner 365 » Zaklada Marin Čilić primila rekordan broj prijava za stipendije

Zaklada Marin Čilić primila rekordan broj prijava za stipendije

3 min read

Foto: Facebook - Marin Čilić

Zaklada Marin Čilić ove je godine primila rekorda broj prijava za stipendije šeste generacije što svakako svjedoči o velikom interesu mladih talenata za sportsko i glazbeno usavršavanje, piše HRT.

U posljednjih sedam godina, iz ove vrijedne tvornice velikog srca promijenio se život oko 4.000 djece, dodijelile su se 103 stipendije, obnovilo se šest školskih laboratorija i izgradila su se čak četiri školska igrališta.

Ova hvalevrijedna inicijativa nije samo prilika za financijsku podršku, već i inspiracija za brojne buduće generacije sportaša i glazbenika.

Zaklada Marina Čilića od svog prvog dana postojanja predstavlja izuzetan korak prema podršci mladim talentima.

Kroz svoje brojne inicijative i akcije, Zaklada ne samo da pruža financijsku podršku, već i stvara poticajan okvir za razvoj njihovih vještina i karaktera. Između ostalog, proslavljeni hrvatski tenisač sa svojim timom nastoji ostvariti dugoročan pozitivan utjecaj na budućnost mladih te potiče vrijednosti predanosti, poštenja i timskog duha.

“Željeli smo pružiti priliku svakom strastvenom sportašu i glazbeniku, bez obzira na financijske izazove, da ostvari svoje snove. Kroz ove stipendije želimo stvoriti jednakost pristupa svim prilikama i potaknuti njihov razvoj na putu ka cilju. Neka ova podrška bude most prema uspjehu za one koji imaju strast prema sportu ili glazbi, ali ne uvijek i resurse”, poručio je Marin Čilić.

“To što je broj prijava premašio sva očekivanja, ujedno svjedoči o velikom interesu, ali i velikoj potrebi u društvu za podrškom u sportskom i glazbenom usavršavanju. Nama je to je i potvrda rasta Zaklade te nastojanja da se kroz projekte približimo što većem broju mladih. Ova izvanredna reakcija dodatno potvrđuje važnost pružanja prilika mladim talentima te predanost Zaklade u poticanju razvoja budućih sportskih i glazbenih generacija”, nadovezao se direktor Zaklade David Milić.

U listopadu, kada je krenuo proces prijava za stipendiste šeste generacije, iz Zaklade su poručili kako će deset stipendija biti dodijeljeno mladim nadarenim sportašima i sportašicama, članovima nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu, a deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola koji imaju barem jednu osvojenu prvu nagradu na državnom ili međunarodnom natjecanju.

Sve sportske stipendije, kao i stipendije glazbenika u srednjoj školi iznose 1.500,00 EUR, dok stipendije za glazbenike iz osnovnih škola iznose 1.000,00 EUR.

Stipendije su namijenjene pokrivanju različitih troškova, uključujući školarine, usavršavanja i seminare, sudjelovanja na natjecanjima te troškove kupnje sportske opreme, odnosno glazbenih instrumenata i pomagala.

Sredstva će se isplaćivati u mjesečnim iznosima tijekom školske godine. Tko su dobitnici znat će se sljedeće godine na već tradicionalnoj svečanoj dodjeli na koju su prijašnjih godina pristizali brojni uspješni sportaši i glazbenici.

Slavonac, plivač Luka Čarapović jedan je od bivših stipendista.

“Biti stipendist Zaklade Marin Čilić ispunjavalo me ponosom, zadovoljstvom i radošću, a moja poruka budućim stipendistima glasi: stipendija je priznanje da trud nije uzaludan i da se isplati, ona je poticaj da ustrajemo, da napredujemo, osobno i profesionalno, podrška za ulaganje u sebe”, kazao je ovaj Osječanin.

Slično misli i Veronika Vilk, osvajačica prvoga zlata za Hrvatsku u ženskome hrvanju te prvoga hrvatskog svjetskog zlata uopće.

“Kao ovogodišnja europska i svjetska prvakinja budućim stipendistima bih poručila da je put ka uspjehu pun uspona i padova, ali da nikada ne smiju odustati jer će se odricanje, trud i rad isplatiti. Fokusirajte se samo na svoj cilj, na tehniku, zanemarite neke vanjske čimbenike na koje ne možete utjecati, a onda uspjeh neće izostati”, zaključuje sjajna Slatinčanka.

Ovih je dana za Zakladu stiglo još jedno priznanje. Ususret Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, kompanija Procter&Gamble uručila je donaciju istaknutim sportašima, a među nagrađenima je i Marin Čilić.

U skopu inicijative Athletes for Good, među 20 projekata prepoznat je i rad Zaklade te nagrađen donacijom od 24.000 dolara koji će svakako pomoći u izgradnji novih sportskih terena kao i stipendiranju mladih sportaša i glazbenika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.