14 travnja, 2024
Korner 365 » Kanadski vozač Lance Stroll se ispričao i dobio samo pismenu opomenu

Kanadski vozač Lance Stroll se ispričao i dobio samo pismenu opomenu

1 min read

Foto: Facebook / Lance Stroll

Kanađanin Lance Stroll iz Aston Martina ispričao se upravljačkom tijelu Formule 1 za svoje ponašanje na prošlotjednoj Velikoj nagradi Katra i dobio je pismenu opomenu, objavila je u petak Međunarodna automobilistička federacija.

Kanadski vozač nije uspio proći prvu fazu kvalifikacija, a potom je viđen kako izbacuje volan iz bolida u garaži i odguruje fizioterapeuta Henryja Howea. Howe je pokušavao uputiti Strolla u FIA-inu garažu na obavezno vaganje, pri čemu su vozači morali ići kroz boks, a ne kroz servisni prostor.

Također je kritizirao kazne koje je dobio zbog kršenja ograničenja staze u nedjeljnoj utrci te je otvoreno govorio o ekstremnim vremenskim uvjetima.

Glasnogovornik FIA-e je rekao da se 24-godišnji kanadski vozač, sin vlasnika momčadi Lawrencea Strolla, ispričao službeniku Međunarodne automobilističke federacije.

Službenik je primio na znanje ovu ispriku i izdao pismeno upozorenje, podsjećajući Lancea na njegove odgovornosti kao natjecatelja koji je vezan FIA-inim etičkim kodeksom i drugim FIA-inim etičkim smjernicama i smjernicama ponašanja utvrđenim sportskim propisima, rekao je glasnogovornik te dodao:

FIA zadržava stav nulte tolerancije protiv nedoličnog ponašanja i osuđuje sve postupke koji mogu dovesti do fizičkog uznemiravanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.