21 lipnja, 2024
Korner 365 » Upitno održavanje Europskog prvenstva u vaterpolu

Upitno održavanje Europskog prvenstva u vaterpolu

1 min read

U Izraelu bi se u siječnju trebalo održati Europsko prvenstvo vaterpolista, na kojemu Hrvatska brani zlato osvojeno prošle godine u Splitu, no zbog izraelsko-palestinskog sukoba održavanje europske smotre je upitno.

Europska federacija vodenih sportova (European Aquatics) tim povodom oglasila se priopćenjem koje donosimo u cijelosti.

“U svjetlu trenutačnog stanja u Izraelu, European Aquatics je u aktivnim razgovorima s Organizacijskim odborom Europskog prvenstva u vaterpolu, koje bi se trebalo održati u Netanyi od 3. do 16. siječnja 2024. Naše misli i podrška usmjereni su narodu Izraela u ovim teškim vremenima.

Obje organizacije nastavit će pomno pratiti stanje i istražiti sve mogućnosti prije donošenja odluke o domaćinstvu natjecanja. Omogućavanje sigurnih uvjeta za sve reprezentacije sudionike natjecanja, službene osobe i gledatelje bit će naš glavni prioritet.

European Aquatics i Izraelski vaterpolski savez u kontaktu su sa svim uključenim timovima i dat će najnovije informacije o situaciji što je prije moguće”, stoji u priopćenju.

Hrvatski vaterpolisti pod vodstvom izbornika Ivice Tucka u Izraelu bi trebali braniti zlatno odličje osvojeno prošle godine u Splitu kada su u prepunoj Spaladium Areni u finalu svladali Mađarsku 10:9.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © KORNER 365 - Sva prava pridržana. | WEB Izrada – Mojik Studio.